Mechanisch ventilatiesystemen/WTW

CV-techniek BV is een gecertificeerd installateur en onafhankelijk leverancier van warmte terug win installaties. Kort genoemd WTW systeem.  Wij kunnen u een objectief advies geven en u begeleiden met uw keuze.

Mechanisische ventilatiesystemen/

Om toch frisse lucht binnen te krijgen, is mechanische ventilatie ontwikkeld. Het meest toegepaste systeem zorgt alleen voor mechanische afvoer van 'vervuilde' binnenlucht door het hele huis. Verse buitenlucht stroomt in dat geval de woning binnen via ventilatieroosters en klepramen.

Onderhoud

Allied-Plumbing-Top-Image-3.-1400x872

Onderhoud, beheer en fijne afstelling van uw warmte terug win installatie zorgen ervoor dat u altijd in een aangename ruimte zit

Installatie

banner1

Installatie en onderhoud wordt uitsluitend verricht onder volledige garantie op de door ons vervangen en / of aangebrachte onderdelen.

Onderhoudscontract

Boiler-repair-man-at-work1 (1)

Indien u een onderhoudscontract afsluit,wordt er 1 maal per jaar een onderhouds- en controlebeurt aan uw warmte terug win installatie

Vooraf krijgt u altijd een duidelijke offerte.

Zehnder ComfoFan S Combi ventilator

70959

Op zoek naar een gezond binnenklimaat, juist ook in de slaapkamers? Zehnder biedt een gezonde, eenvoudige en energiezuinige oplossing: de ComfoFan S Combi. Door gebruik te maken van twee ComfoFan S ventilatie-units wordt op een eenvoudige en robuuste manier een zone systeem gecreëerd. Door afzuigpunten in de slaapkamer op te nemen, en hier ook de CO2 sensoren te plaatsen wordt gegarandeerd dat hier voldoende ventilatie plaats vind. Hiermee voldoet het ComfoFan S Combi systeem aan alle eisen die uit het Monicare onderzoek zijn gekomen.

 • Simpel robuust systeem zonder kleppen
 • Zeer energiezuing; EPC winst van 0,181
 • Voldoet volledig aan Monicair: meten en afzuigen in de slaapkamers
 • Gezoneerde ventilatie
 • Eén ventilatie-unit voor de woonkamer, keuken, toilet en bijkeuken
 • Eén ventilatie-unit voor de slaapkamers en badkamer
 • CO2 geregeld vanuit de woonkamer en slaapkamers

Zehnder ComfoFan S CO2 ventilatiesysteem

18073_0

De ComfoFan S CO2 is de stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator in zijn soort. De ventilator is ontwikkeld voor het centraal afzuigen van een woning. De uitvoering ComfoFan S CO2 is een systeem dat vraag gestuurd werkt op basis van CO2. Dit systeem bestaat uit één of meerdere CO2-sensor(en) en is geschikt in combinatie met elk type forfaitair zelfregelend rooster.

 • hoogste EPC reductie in de markt;
 • uit te breiden met sturing op basis van vocht en/of aanwezigheid
 • ook achteraf nog uit te breiden met verschillende sensoren en bedieningen
 • traploze regeling bij automatische stand
 • radiografische besturing
 • één op één te vervangen
 • drie aansluitingen zuigzijde van Ø 125 mm, één aansluiting Ø 160 mm
 • verloop naar Ø 125 mm standaard meegeleverd
 • capaciteit maximaal 350 m3/h

Zehnder ComfoFan S ventilatiesysteem

13945_83

Met gepaste trots informeren wij u dat de ComfoFan S de stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator in zijn soort is. Met recht een 100% stille kracht!
Deze ultieme prestaties komen voort uit een aantal wijzigingen. Eén van de belangrijkste wijzigingen is een nieuwe motorvleugelcombinatie. Om aan te geven dat de ComfoFan S hiermee een betrouwbare stille kracht in elke woning is, geldt een garantietermijn van maar liefst 7 jaar op deze unit.
Eén van de voorgangers vervangen voor de ComfoFan S? Geen enkel probleem. Alle woonhuisventilatoren uit de CML en CMF serie zijn één-op-één te vervangen doordat de luchtaansluitingen op deze plaats zitten.
Ook wat betreft bedieningen en sensoren maken wij het u gemakkelijk. De ComfoFan S is in meerdere uitvoeringen te verkrijgen. Zowel met perilex als randaarde steker, met ingebouwde radiografische ontvanger of juist zonder. Geschikt voor CO2 of (nog) niet. De uitvoeringen zijn achteraf eenvoudig aan te passen.

 • De stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator
 • de hoogste EPC reductie in de markt
 • zeer betrouwbaar; 7 jaar garantie
 • één op één te vervangen
 • uit te breiden met verschillende sensoren en bedieningen
 • drie aansluitingen zuigzijde van Ø 125 mm, één aansluiting Ø 160 mm
 • verloop naar Ø 125 mm standaard meegeleverd
 • capaciteit maximaal 350 m3/h

Optima ventilatiesystemen van Itho Daalderop

itho-daalderop-cve-s-s-co2-optima

Goede en voldoende ventilatie is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen zorgen voor een optimale regie, zodat de bewoner nauwelijks actie hoeft te ondernemen. Optima is hier het schoolvoorbeeld van. In 1 handige verpakking heeft u een vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Optima is gebaseerd op natuurlijke luchttoevoer in de verblijfsruimtes (de woon- en slaapkamers) en mechanische luchtafvoer in de 'natte' ruimtes (keuken, badkamer en toilet). In de woonkamer wordt een RFT CO2 sensor* geplaatst die de CO2-concentratie meet. Hoe hoger de gemeten CO2, hoe hoger het ventilatiedebiet. Ook is er Optima Inside met een ingebouwde CO2-sensor die de lucht in de ventilatiebox meet. Zo wordt de lucht automatisch op een vooraf ingesteld, optimaal niveau gebracht.

Optima2-pakket

Het Optima²-pakket is de variant waar 2 RFT CO2-sensoren* aan zijn toegevoegd. Met dit pakket heeft u alles bij de hand om de woning optimaal te ventileren volgens de gelijkwaardigheid geldend per 1-10-2018. Naast de pakketten is er ook nog een Optima-set samengesteld die bestaat uit een RFT Auto bediening en 2 CO2-sensoren. Hiermee kunt u ook een woning met een bestaande CVE-unit upgraden naar een comfortabeler, gezonder en energiezuinig binnenklimaat.

De 3 pakketten zijn uitgerust met een CVE-S ECO H unit met een standaard geïntegreerde vochtsensor waardoor er ook nog automatisch op relatieve vochtigheid gemeten en geventileerd wordt. Ventileren was nog nooit zo gemakkelijk.

*Op de sensor zit tevens de bediening, waarmee het ventilatiesysteem handmatig te bedienen is

CVD-S ECO van Itho Daalderop

itho-daalderop-cvd-s-eco-pijpdakventilator-4168165

Heeft u in de woning te weinig ruimte voor een ventilatie-unit? Dan is de pijpdakventilator CVD-S ECO een uitkomst. Met deze unit profiteert u van dezelfde voordelen en specificaties als de mechanische ventilatie-eenheid CVE-S ECO. Dus ook de pijpdakventilator is bijzonder energiezuinig, stil, comfortabel, kostenbesparend en regelbaar vanuit de keuken en de badkamer. Het enige verschil is dat de CVD-S ECO op het dak van de woning wordt geplaatst - en dat maakt hem zelfs nóg stiller.

Zenders en sensoren voor mechanische ventilatie

De mechanische ventilatie-unit is eenvoudig en overal in huis te bedienen met de draadloze AUTO RFT-zender. De draadloze regelaar zorgt voor nog meer gebruikersgemak en maakt eenvoudige bediening door het gehele huis mogelijk. Met de toevoegingen van intelligente sensoren, zoals een CO2-sensor of een bewegingssensor wordt het ventileren nog slimmer geregeld.

CVD-S ECO

 • Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroom
 • Bewezen, betrouwbaar en stil
 • 5 jaar garantie

Zehnder J.E. Stork

zehnder-stork-wtw-unit-whr-930-basis-r

WHR 920

Het warmteterugwinapparaat WHR 920 is ontwikkeld voor toepassing van 'balansventilatiesystemen' in woningen. Door het compacte ontwerp en de mogelijkheid van een plafond- of wanduitvoering is de WHR 920 uitstekend geschikt voor bestaande woningen en gestapelde (hoog)bouw. Voor draadloze bediening van de unit is type WHR 920 RF beschikbaar.

WHR 930

Het warmteterugwinapparaat WHR 930 is ontwikkeld voor toepassing van 'balansventilatiesystemen' in woningen. In deze systemen wordt gebruikte lucht afgezogen in keuken, badkamer, toilet en eventuele andere ruimtes. Verse buitenlucht wordt toegevoerd in verblijfsgebieden zoals woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats. Voor draadloze bediening van de unit is het type WHR 930 RF beschikbaar.

WHR 950

Dit warmteterugwinapparaat is ontwikkeld voor toepassing in grotere woningen. In deze systemen wordt vervuilde lucht afgezogen in keuken, toilet en douche en schone buitenlucht toegevoerd in de woon- en slaapvertrekken. Door de hoge luchtopbrengst, 450m³/h bij 200 Pa, is de WHR 950 ook interessant voor de kleine utiliteit.

Ferroli HR optifor 350

agpo-ferroli-filterset-voor-agpo-ferroli-hr-optifo1

Het HR OptiFor systeem is een unieke combinatie van een Ferroli Nederland HR-toestel met een gebalanceerd ventilatiesysteem. De warmteterugwinning, met een rendement van 95%, zorgt ervoor dat er geen tocht meer voordoet in de woning. Met de tweestandenschakelaar kunnen twee ventilatieniveaus ingesteld worden: kookstand en normaalstand.

CVE-S ECO van Itho Daalderop

cve-s-1

De CVE-S ECO is een centrale ventilatie-eenheid (CVE) die tot wel 83% minder energie verbruikt dan vergelijkbare wisselstroomventilatoren. Standaard wordt de CVE-S ECO geleverd met een geïntegreerde vochtsensor waardoor er automatisch in een vochtige ruimte wordt geventileerd. Daardoor behoort het openzetten van een raam tijdens het douchen tot de verleden tijd. Deze ventilatie-units zijn toepasbaar in elke situatie vanwege hun compacte formaat.

Vraag meer info aan over een WTW unit